Hapklaaradvies - Causa limeña rellena

Causa limeña rellena

Dit is een typisch gerecht uit Peru wat ik een gezondere toets heb gegeven.

Het is een fris gerechtje dus ideaal voor bij dit warme weer te serveren! ☀️

Je kan het als middag of avondmaal nuttigen en kiest zelf je portiegrootte 👌🏼

 

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 8 aardappelen, geschild
  • 1,2dl  gele chilipeperpasta*
  • sap van 6 limoenen
  • 4el plantaardige olie
  • 600g tonijn in eigen nat
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 175g yogonaise
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 4 hardgekookte eieren, in plakjes
  • peper en zout

 

*ingrediënten voor 400g gele chilipeperpasta

  • 1kg gele chilipepers, zaadlijsten verwijderd en in stukken 
  • 1el plantaardige olie

 

Bereiding

  1. Doe de chilipepers in een pan, zet ze onder water en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en giet de pepers af. Herhaal dit proces drie keer en ververs telkens het water.
  2. Doe de geblancheerde chilipepers in een blender en voeg de olie en een theelepel water toe. Pureer ze in 5 minuten tot een dikke pasta. Wrijf de pasta door een zeef.
  3. Je kunt de chilipeperpasta het best direct gebruiken, maar hij is in een goed afgesloten bakje 2 dagen houdbaar in de koelkast. 
    Ook te gebruiken voor dressings en stoofschotels.
  4. Gele chilipepers zijn moeilijk te vinden in België, je kan deze chilipeperpasta ook perfect maken met rode of groene chilipepers (dan krijgt ge puree uiteraard een ander kleurtje).

 

Bereiding van de causa limeña rellena 

  1. Breng in een pot water aan de kook, doe de aardappelen erin en kook ze gaar. Giet ze af en pureer ze (er mogen geen klontjes meer in zitten).
  2. Doe de puree, chilipeperpasta, het limoensap en de olie in een kom. Voeg peper en zout toe en meng alles goed. Zet de puree apart.
  3. Doe de tonijn, rode ui en 175g yogonaise in een andere kom en schep ze goed door elkaar. Kruid dit mengsel ook een beetje af met peper en zout.
  4. Doe de helft van de aardappel-chilipuree in een vorm van 15 x 10 cm. Schep afwisselend lagen avocado, tomaat, ei en tonijn op. Schep daar de rest van de puree op.

Lunch

Voorgerecht

Hoofdgerecht