Hapklaaradvies - Ceviche
Hapklaaradvies - Ceviche
Hapklaaradvies - Ceviche

Ceviche

Je kijkt naar één van mijn favoriete gerechten om te eten!
Ceviche is een rauwe vis-schotel vooral bekend in Latijns-Amerika. De vis wordt gemarineerd met limoensap waardoor deze een beetje "gekookt" wordt.

Je kan voor korte of langere periodes marineren, afhankelijk van hoe gaar je de vis wenst te hebben. Een goede maatstaf is 45 minuten.

Vis om te gebruiken in ceviche
1. Zeebaars
2. Rode snapper
3. Corvina
4. Dorado

Ingrediënten om 1kg vis te marineren 

  • 2 rode uien, heel dun gesneden
  • het sap van 14 limoenen
  • 3 teentjes knoflook 
  • 1,5 verse chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 2 eetlepels zout 
  • een snuifje zwarte peper
  • een bussel verse koriander

Bereiding

  1. Snijd de vis in kleine blokjes van 2 à 3 cm.
  2. Snijd de rode ui heel dun en zout royaal en laat 15 minuten staan tot het vocht begint af te geven (hierdoor wordt de bitterheid weggenomen).
  3. Doe het limoensap, de knoflook, chilipeper, zout en peper in een blender samen met een handje van de gesneden vis en mix.
  4. Doe de vis in een ondiepe serveerschaal en giet het mengsel eroverheen tot de vis helemaal onder ligt.
  5. Laat 45 min garen in de koelkast (of langer als je hem niet graag nog een beetje rauw eet).
  6. Voeg voor het serveren de uit en koriander toe.

Het gerecht wordt meestal aangevuld met zoete aardappel, avocado, maïs, witte bonen en salade.

SMAKELIJK!

Lunch

Voorgerecht

Hoofdgerecht