Hapklaaradvies - Creamy risotto
Hapklaaradvies - Creamy risotto

Creamy risotto

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 250 risotto rijst, ongekookt
  • 3 teentjes look 
  • 1 witte ajuin, versnipperd
  • 1/2 witte kool, versnipperd 
  • 2 handen erwten (ik gebruikte hier diepvrieserwten)
  • 500ml paddenstoelenbouillon (ik gebruikte 3 bouillon blokjes opgelost in 500ml water)
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • 200g vegetarisch gehakt
  • 250g ricotta kaas
  • een handvol Parmezaanse kaas

Zo ga je te werk

  1. Giet wat olijfolie in een grote wokpan, en voeg de risotto rijst eraan toe zodat alle korrels bedekt zijn met een laagje olijfolie.
  2. Pers de look erdoorheen en bak ook de ajuin mee.
  3. Vervolgens bak je de witte kool en erwten ook mee in de pan.
  4. Voeg een pollepel hete bouillon toe en roer tot het vocht bijna verdampt is. Voeg dan nog een lepel toe en ga zo door tot alle bouillon opgewerkt is.
  5. Ondertussen kan je ook de zeste en het sap van de citroen onder de rijst mengen.
  6. Als het bouillonwater bijna is opgewerkt roer je het gehakt en de ricotta kaas onder de rest.
  7. Werk af met wat zwarte peper en Parmezaanse kaas.

Heerlijk smullen maar!

Hoofdgerecht