Hapklaaradvies - Gekarameliseerde bospenen uit de oven

Gekarameliseerde bospenen uit de oven

Ingrediënten om 1 bussel bospenen te karameliseren 

  • 1 bussel bospenen 
  • 3 tenen knoflook 
  • 2 sjalotten 
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • kruiden: peper, zout en oregano
  • afwerking: een handvol fetakaas (verkruimeld), een handje verse peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C.
  2. Maak de bospenen schoon en plaats samen met de grof gesneden sjalotten in een ovenschaal.
  3. Meng de olijfolie, honing en balsamicoazijn samen in een kommetje en pers de knoflook erdoor.
  4. Besmeer/besprenkel de bospenen gelijkmatig met dit mengsel en kruid af naar eigen smaak.
  5. Plaats ongeveer 30 min in de oven en keer ze halfweg om. Wanneer ze een mooie kleur krijgen zijn ze klaar.
  6. Werk af met de feta en peterselie.

SMAKELIJK!

Snacks

Voorgerecht