Hapklaaradvies - Gnocchi met pompoencrème en filet pur
Hapklaaradvies - Gnocchi met pompoencrème en filet pur
Hapklaaradvies - Gnocchi met pompoencrème en filet pur

Gnocchi met pompoencrème en filet pur

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300g gnocchi
  • 3/4 van een flespompoen (geschild in blokjes)
  • 1 ajuin, grof gesneden
  • 1 sjalot, grof gesneden 
  • 6 teentjes knoflook, geschild
  • 1 rode chilipeper, verwijderd van zaadlijsten
  • 4 ansjovissen
  • grote scheut melk
  • peper en zout
  • 300g filet pur
  • olijfolie
  • klontje roomboter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Doe de pompoen, ajuin, sjalot, knoflook, en chilipeper in een ovenschaal en meng samen met olijfolie, peper en zout. Zet ongeveer 40 min in de oven tot de pompoen zacht is vanbinnen.
  3. Schep een aantal pompoenblokjes uit de schaal en hou apart voor later bij de rest te dresseren. Al de rest gaat samen in de blender met de ansjovis en melk. Blend tot een dikke crème.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees aan beide kanten op hoge temperatuur aan.
  5. Kruid het vlees af met peper en zout en voeg een klontje boter toe.
  6. Zet het vuur lager en bak het vlees ongeveer 2 min verder aan elke kant volgends de gewenste gaarheid.
  7. Ondertussen kan je de gnocchi koken, deze heeft maar maximum 2 min nodig.
  8. Serveer alles op je bord en smullen maar.

Hoofdgerecht