Kip-curry in kokosmelk
Ingrediënten voor 6 personen
- 3 kipfilets
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 rode paprika’s
- 1 ajuin
- 2 teentjes look
- 1 potje groene currypasta
- 3 grote zoete aardappelen
- 2 blikken tomatenstukjes
- 1 brik (500g) passata
- 1 groot blik kokosmelk
- 1 mango
Bereiding
- Snijd de kipfilet in grove stukken en bak ze kort aan in een grote pot op een hoog vuur.
- Schil en snij de zoete aardappel in grove stukken en kook ze 5 min af.
- Snijd ondertussen de ajuin in stukjes en fruit ze aan in de pot waar het vlees heeft in gebakken en pers de teentjes look erdoor.
- Snijd de paprika, courgette en aubergine in stukjes en stoof ze kort mee, gooi daarna het vlees er terug bij.
- Voeg de currypasta, tomatenblokjes, passata en de kokosmelk toe bij de rest en laat zachtjes verder pruttelen.
- Voeg de zoete aardappel bij het geheel en kruid af naar eigen smaak (ik gebruikte peper, zout, kurkuma, kerrie, komijn, gember en pilipili).
- Schil en snij de mango in grove stukken en roer deze er als laatste door.
Vergeet mij zeker niet te taggen @hapklaaradvies als je dit recept hebt uitgeprobeerd!