Hapklaaradvies - Kip-curry in kokosmelk

Kip-curry in kokosmelk

Ingrediënten voor 6 personen

  •  3 kipfilets
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  •  2 rode paprika’s
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • 1 potje groene currypasta
  • 3 grote zoete aardappelen
  •  2 blikken tomatenstukjes
  • 1 brik (500g) passata
  • 1 groot blik kokosmelk
  • 1 mango 

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in grove stukken en bak ze kort aan in een grote pot op een hoog vuur.
  2. Schil en snij de zoete aardappel in grove stukken en kook ze 5 min af.
  3. Snijd ondertussen de ajuin in stukjes en fruit ze aan in de pot waar het vlees heeft in gebakken en pers de teentjes look erdoor.
  4. Snijd de paprika, courgette en aubergine in stukjes en stoof ze kort mee, gooi daarna het vlees er terug bij.
  5. Voeg de currypasta, tomatenblokjes, passata en de kokosmelk toe bij de rest en laat zachtjes verder pruttelen.
  6. Voeg de zoete aardappel bij het geheel en kruid af naar eigen smaak (ik gebruikte peper, zout, kurkuma, kerrie, komijn, gember en pilipili).
  7. Schil en snij de mango in grove stukken en roer deze er als laatste door. 

 

Vergeet mij zeker niet te taggen @hapklaaradvies als je dit recept hebt uitgeprobeerd!

Hoofdgerecht