Hapklaaradvies - Pasta in pittige butternutcrème met kippenreepjes
Hapklaaradvies - Pasta in pittige butternutcrème met kippenreepjes

Pasta in pittige butternutcrème met kippenreepjes

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 ajuin, versnipperd
  • 3 teentjes look, versnipperd
  • 3 wortelen, geschild in kleine stukjes
  • een kleine butternut pompoen, gekuist in kleine blokjes 
  • 1 klein handje verse gember, geschild in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250ml Alpro soya room
  • 250g (volkoren) fusilli pasta, ongekookt
  • 450g kipfilet, in dunne reepjes (+ kippenkruiden)
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • kruiden: peper, kurkuma, chilivlokken, currykruiden

Bereiding

  1. Stoof de ajuin en look aan in olijfolie in een grote kookpot tot de ajuin glazig ziet.
  2. Stoof de wortel, de pompoen en de gember mee.
  3. Giet het blik tomatenblokjes erbij en vul het lege blik 2x met water en doe bij de rest.
  4. Laat het geheel samen met de bouillonblokjes en de kruiden sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid vooral naar eigen smaak en wees voorzicht met de chili, een snufje van elk volstaat.
  5. Zet dan je staafmixer erdoor tot je een dikke saus krijgt, verdun eventueel met wat extra water.
  6. Doe de pasta erbij en laat deze ongeveer 10 minuten meekoken met de deksel op de pot. Vergeet niet af en toe te roeren.
  7. Ondertussen bak je de gekruide kippenreepjes in olijfolie.
  8. Roer als laatste de room onder de butternut pasta en serveer met de kippenreepjes bovenop.

SMAKELIJK!

Hoofdgerecht