Hapklaaradvies - Pink pasta
Hapklaaradvies - Pink pasta
Hapklaaradvies - Pink pasta

Pink pasta

Ingrediënten voor 4 personen
🧀 400g fetakaas
🍠 500g rode bieten (gekookt)
🧄 3 teentjes knoflook
🍝 250g (volkoren) spaghetti
🌰 4 handen walnoten (grof gehakt)
🌿 4 handen rucola
🫒 Olijfolie
🧂 Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de teentjes knoflook in schil. (hou het kookvocht nog eventjes bij)
  2. Snijd ondertussen 300g feta (opgepast niet alles gebruiken dus) en de rode bieten in grove stukken en doe in een blender. (nog eventjes wachten met blenden)
  3. Haal de teentjes knoflook uit het water, verwijder de schil en doe mee in de blender samen met wat kookvocht van de pasta, een scheutje olijfolie, peper en zout tot je een dikke saus krijgt.
  4. Giet de spaghetti af en meng onder de rode bietensaus.
  5. Dresseer de borden met de roze pasta en verkruimel hierover de overgebleven 100g feta en walnoten.
  6. Werk af met rucola en serveer.

 

Enjoy! 

Hoofdgerecht

Voorgerecht

Lunch