Hapklaaradvies - Ratatouille à la Jana met zoete aardappel en ricotta
Hapklaaradvies - Ratatouille à la Jana met zoete aardappel en ricotta

Ratatouille à la Jana met zoete aardappel en ricotta

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette (in schijfjes)
  • 2 aubergine (in schijfjes)
  • 3 tomaten (in schijfjes)
  • 2 zoete aardappelen (geschild, in blokjes)
  • 1 bakje ricotta kaas
  • olijfolie
  • kruiden: peper, cayenne
  • handvol basilicum

Ingrediënten voor de saus

  • 1 grote ajuin, versnipperd
  • 3 teentjes knoflook, versnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 5 ansjovis, versnipperd

Hoe ga ik aan de slag?

  1. We beginnen met de saus voor de ratatouille. Bak de ajuin en knoflook aan in olijfolie. Voeg het blik tomatenblokjes toe, spoel met een kleine hoeveelheid water het blik schoon en voeg dit bij de rest.
  2. Versnipper de helft van de basilicum erbij en voeg de ansjovis toe. Kruid af met een snuf cayenne poeder en wat peper. Laat zo'n 10 min sudderen op een laag vuur.
  3. Ondertussen kan je de zoete aardappel 5 min afkoken en de over voorverwarmen op 180°C.
  4. Mix de saus met een staafmixer en vul er de bodem van een ovenschaal mee (zorg dat je een sausdikte hebt van minimum 2-3 cm).
  5. In deze ovenschaal begin je de schijfjes aubergine, courgette en tomaat afwisselend te plaatsten.
  6. Eens de schaal gevuld is dek je hem af met aluminiumfolie en plaats je ruim een half uur in de oven. Alsook de gekookte zoete aardappelblokjes gaan in een aparte schaal in de oven, besprenkel deze met wat olijfolie.
  7. Nadat de aardappel een licht bruine kleur begint te krijgen haal je alles uit de oven.
  8. Serveer de groenten en zoete aardappel met ricotta kaas en werk af met de rest van de basilicum. 

SMAKELIJK!

Hoofdgerecht