Hapklaaradvies - Smaakvolle aubergine uit de oven
Hapklaaradvies - Smaakvolle aubergine uit de oven
Hapklaaradvies - Smaakvolle aubergine uit de oven
Hapklaaradvies - Smaakvolle aubergine uit de oven

Smaakvolle aubergine uit de oven

Ingrediënten om 1 aubergine klaar te maken

  • 1 grote aubergine
  • 2 teentjes vers geperste knoflook
  • 2 el honing
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 handvol walnoten 
  • 1 handvol feta kaas
  • 1 handvol (verse) peterselie
  • peper en zout

Bereiding 

  1. Snijd de aubergine door midden in de lengte en maak met een mes een diep kris kross patroon aan beide binnenzijden.
  2. Maak een mengsel van de geperste look, honing, balsamicoazijn en olijfolie met een snuf peper en zout.
  3. Bestrijk nu de binnenzijden van de aubergine hiermee tot in de groeven, tot het mengsel volledig op is. (zie foto 1)
  4. Zet 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  5. Hak ondertussen de walnoten en de peterselie grof.
  6. Als de aubergine uit de oven is kan je de feta erover verkruimelen en strooi de walnoten en peterselie erover.

SMAKELIJK!

Ps: je kan de aubergine ook in schijfjes van ongeveer 2-3 cm dik snijden. (zie laatste foto)

Lunch

Snacks

Voorgerecht