Hapklaaradvies - Spaghetti fishballs

Spaghetti fishballs

Ingrediënten voor 4 personen

Algemeen

  • olijfolie
  • 250g (volkoren) spaghetti
  • 500g knolselder in blokjes (ik gebruikte voorgesneden blokjes uit diepvries, maar je kan natuurlijk ook verse snijden)
  • peper en zout 

Voor de fishballs

  • 300g zalmhaasje
  • 350g kabeljauwhaasje
  • 350g gepelde scampi’s
  • 500g knolselder in blokjes (ik kocht deze in diepvries)
  • 1 ei
  • 3 volkoren boterhammen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes versgeperste knoflook
  • 2 el peterselie

Voor de paprikasaus

  • 2 sjalotten
  • 4 grote rode paprika’s 
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl harissa

Bereiding

1.    Doe de 3 verschillende soorten vis samen met de sjalotten, de knoflook en de peterselie in een hakmolen en maal grof tot een vismassa.

2.    Rooster de boterhammen en mix ze nadien tot je paneermeel bekomt.

3.    Kneed nu in een kom de vismassa samen met het ei en het paneermeel en kruid af met peper en zout.

4.    Rol hier visballetjes van tot het mengsel op is. (je kan zelf kiezen of je kleine of grote balletjes rolt)

5.    Voor de paprikasaus stoof je eerst de sjalotten en de paprika’s in olijfolie.

6.    Voeg het bouillonblokje en de harissa toe en laat zachtjes sudderen tot de paprika slap is.

7.    Mix het geheel met een staafmixer en kruid af met peper en zout.

8.    Kook nu de pasta volgens de instructies op de verpakking en bak ondertussen de visballetjes in olijfolie tot ze een goudbruin korstje hebben.

9.    Bak in een andere pan de knolselder kort aan. (als je knolselder uit diepvries gebruikt zorg dan dat deze eerst goed ontdooid is)

10. Wanneer de pasta gaar is kan je deze onder de paprikasaus mengen, serveer met de visballetjes en de knolselder.

Hoofdgerecht