Hapklaaradvies - Surimistoofpotje met kikkererwten

Surimistoofpotje met kikkererwten

Winkellijstje (2 personen)
🧅 1 grote ajuin
🧄 3 teentjes look
🥕 2 grote wortelen
🍅 1 blik tomatenblokjes
🥫 250g kikkererwten
🦀 8 surimisticks
🥬 2 handen verse spinazie
🥛150ml magere/lichte room
🧂 Peper, zout, chilivlokken, currykruiden
🫒 2 el olijfolie

Stappenplan
1️⃣ Snijd de look en ajuin fijn en fruit in olijfolie in een stoofpot.
2️⃣ Schil en snijd de wortelen fijn en laat ze een 10 tal min meebakken.
3️⃣ Giet het blik tomatenblokjes erover en laat pruttelen op een laag vuurtje met de deksel erop.
4️⃣ Snijd vervolgens de surimisticks in blokjes van 1cm en was de kikkererwten.
5️⃣ Voeg de kikkererwten, surimi en room toe en kruid af naar smaak.
6️⃣ Laat het geheel nog een 15 tal minuten verder pruttelen met de deksel erop.
7️⃣ Als laatste roer je de spinazie er kort even door.
8️⃣ Serveren en genieten!

Hoofdgerecht