Hapklaaradvies - Tonijnsteak met sesamkorstje en spinazie spaghetti

Tonijnsteak met sesamkorstje en spinazie spaghetti

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 250g peultjes
  • 120g Knorr spinazie spaghetti (je kan ook kiezen voor een pastasoort naar keuze)
  • 2 tonijnsteaks (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 el chiazaadjes 
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de peultjes 5 min af, tot ze beetgaar zijn.
  2. Stoof de sjalot en knoflook glazig in een wokpan en voeg nadien de peultjes toe, wok ze op een middelhoog vuurtje en kruid af.
  3. Kook ondertussen de spaghetti gaar zoals vermeldt op de verpakking.
  4. Meng de sesamzaadjes en chiazaadjes op een bordje. Rol de randen van de tonijnsteaks door de zaadjes zodat deze bedekt zijn met een korstje van zaden. Kruid beide kanten af met peper en zout.
  5. Bak de tonijnsteaks 2 à 3 min langs beide kanten in een antibakpan op een middelhoog vuur. Tonijn is het lekkerst als je hem kort aanbakt zodat hij nog een beetje roze is vanbinnen.

Laat het smaken!

Hoofdgerecht