Hapklaaradvies - Vegetarische pompoenlasagne

Vegetarische pompoenlasagne

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 sjalotten
  • 500g pompoen
  • 200g champignons
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250ml passata
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 210g cottage cheese
  • 2 handen peterselie
  • 1 hand bieslook
  • peper, zout, pilipili en Italiaanse kruiden 
  • ± 8 lasagne bladen (afhankelijk van je schotel)
  • 1 bol mozzarella

Bereiding

1.     Snij de sjalot fijn en fruit ze kort aan.

2.     Snij de pompoen en de champignons in kleine stukjes en stoof deze mee.

3.     Kruid alles goed af met de verschillende kruiden en voeg nadien het blik tomaten toe.

4.     Meng de cottage cheese samen met de Parmezaanse kaas, de fijngesneden peterselie en bieslook en kruid dit geheel af met peper en zout.

5.     Pak een diepe ovenschotel en maak nu vervolgens laagjes, te beginnen met het pompoenmengsel, dan het mengsel van cottage cheese endan een laagje lasagne bladen. Maak zoveel laagjes totdat het mengsel op is.

6.     Snij een bol mozzarella in dunne schijfjes en verspreid deze over de laatste laag en strooi hier nog wat Parmezaanse kaas bovenop, zet de schotel zo’n 35 min in de oven op 200°C.

Lunch

Hoofdgerecht