Hapklaaradvies - Vijgenconfituur zonder toegevoegde suikers
Hapklaaradvies - Vijgenconfituur zonder toegevoegde suikers

Vijgenconfituur zonder toegevoegde suikers

In principe zijn vijgen het hele jaar door verkrijgbaar, maar in het vijgenseizoen (dat loopt van augustus tot november) zijn ze extra sappig, vol van smaak en bovendien goedkoop.

 

Ingrediënten

  • 1 zakje Imperial Pec Plus
  • 1kg vijgen
  • 100g Tagatesse

Bereiding

  1. Maak de vijgen schoon en haal het vruchtvlees uit de schil.
  2. Meng geleidelijk 1 zakje Pec Plus met het vijgenvruchtvlees en breng dit aan de kook.
  3. Voeg er langzaam de Tagatesse aan toe, als het geheel begint te koken.
  4. Vul, na 1 minuut flink koken, de confituurpotten tot aan de rand en sluit ze onmiddellijk af met een deksel.
  5. Wanneer de deksels gesloten zijn, de potten onmiddellijk ondersteboven zetten om ze vacuüm te trekken.
  6. Bewaar steeds in de frigo (omdat er geen suiker in zit).

SMULLEN MAAR!

 

Weetje: een half kopje vijgen bevat evenveel calcium als een half kopje melk. 🥛

Ontbijt

Lunch

Snacks