Viscurry
Geen verse vis?
Diepgevroren vis is even goed!
Ben jij vegetariër?
Vervang de vis dan door 4 gekookte eieren. Warm de eieren 1-2 min mee in de currysaus.
Ingrediënten voor 4 personen
- 240g volkoren rijst
- 2 el olijfolie
- 8 koffielepels gele curry
- 1 groene paprika (zaadlijsten verwijderd, in reepjes)
- 30g sperziebonen (puntjes eraf, in stukjes)
- 700ml (zoutarme) groentebouillon
- 250ml kokosmelk
- 2 koffielepels vissaus
- limoensap naar smaak
- 500g witvisfilet (in blokjes van 3 cm op 3 cm)
- 2 flinke handen vol bladspinazie
- peper en zout naar smaak
- 1 lente-ui in ringetjes
Bereiding
- Kook de rijst 20-25 min gaar en giet af, laat 5 min rusten met de deksel op de pan.
- Verhit intussen de olie in een pan op middelhoog vuur en stoof de paprika en sperziebonen 3 min aan.
- Voeg de currypasta toe en bak 2 min mee tot de pasta begint te geuren, roer af en toe.
- Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Roer de kokosmelk, visssaus en het limoensap erdoor.
- Leg de vis in de saus en roer voorzichtig door. Laat 10-15 min zacht koken tot de vis gaar is. Laat de bladspinazie de laatste 5 min meekoken. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de rijst over de 4 kommen en schep de viscurry er boven op. Bestrooi met de lente-ui als afwerking.
SMAKELIJK!