Hapklaaradvies - Viscurry

Viscurry

Geen verse vis?
Diepgevroren vis is even goed!

Ben jij vegetariër?
Vervang de vis dan door 4 gekookte eieren. Warm de eieren 1-2 min mee in de currysaus.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240g volkoren rijst
  • 2 el olijfolie
  • 8 koffielepels gele curry 
  • 1 groene paprika (zaadlijsten verwijderd, in reepjes)
  • 30g sperziebonen (puntjes eraf, in stukjes)
  • 700ml (zoutarme) groentebouillon
  • 250ml kokosmelk
  • 2 koffielepels vissaus
  • limoensap naar smaak
  • 500g witvisfilet (in blokjes van 3 cm op 3 cm)
  • 2 flinke handen vol bladspinazie 
  • peper en zout naar smaak
  • 1 lente-ui in ringetjes 

Bereiding

  1. Kook de rijst 20-25 min gaar en giet af, laat 5 min rusten met de deksel op de pan.
  2. Verhit intussen de olie in een pan op middelhoog vuur en stoof de paprika en sperziebonen 3 min aan.
  3. Voeg de currypasta toe en bak 2 min mee tot de pasta begint te geuren, roer af en toe.
  4. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Roer de kokosmelk, visssaus en het limoensap erdoor.
  5. Leg de vis in de saus en roer voorzichtig door. Laat 10-15 min zacht koken tot de vis gaar is. Laat de bladspinazie de laatste 5 min meekoken. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Verdeel de rijst over de 4 kommen en schep de viscurry er boven op. Bestrooi met de lente-ui als afwerking.

SMAKELIJK!

Hoofdgerecht