Hapklaaradvies - Wortel-kokos gembersoep

Wortel-kokos gembersoep

Ingrediënten voor 1 ketel

  • 2 grote gele ajuinen 
  • 3 teentjes verse knoflook 
  • 500g wortelen
  • blokje verse gember van ongeveer 5cm lang 
  • peper, zout, 1 tl gemberpoeder, 1 tl kerriepoeder, 0,5 tl cayennepoeder
  • half blik kokosmelk 

Bereiding

  1. Snijd de ajuin en knoflook in stukjes en fruit ze aan in één lepel olijfolie.
  2. Schil de wortelen en snijd in grove stukken.
  3. Doe de wortelen samen met 1,5l water bij de rest.
  4. Kruid af met de verschillende kruiden en laat 20 min goed sudderen tot de wortelen plat zijn.
  5. Mix de soep met een staafmixer en roer de kokosmelk door het geheel.

Afhankelijk of je graag dikkere of dunnere soep eet kan je meer of minder water toevoegen.

SMAKELIJK!

Lunch

Voorgerecht

Snacks